Corona vaccinaties – Huisartsenpraktijk Te Slaa – Haarlem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Te Slaa
Korte Spaarne 31 2011 AJ
Haarlem

Corona vaccinaties

De laatste berichten van de Rijksoverheid geven weer dat de vaccinaties toch weer via de huisarts gegeven zullen worden. Zeeland is nu begonnen met vaccineren en het uitganspunt is dat Nederland van linksonder naar rechtsboven gaat vaccineren (naar gelang het aantal vaccinaties dit toelaat). Binnenkort zal duidelijk worden wat dit betekent voor de provincie Noord-Holland.

De eerste groep die aan de beurt is en gevaccineerd gaat worden met het AstraZeneca vaccin, zijn de 63 en 64-jarigen (geboren in 1956 en 1957), de thuiswonenden mensen met syndroom van Down (tussen de 18-64 jaar) en patiënten met morbide obesitas (tussen de 18-64 jaar). Voor de laatste groep een oproep!! Stuur even een mailtje naar info@dokterteslaa.nl wanneer u bij deze doelgroep hoort (BMI >40). De huisarts heeft u mogelijk niet goed in beeld en dit maakt het oproepen mogelijk voor ons.

 

Wanneer word ik gevaccineerd tegen het Covid-19 virus?

90+ patiënten die thuis wonen en naar de GGD vaccinatie locatie op Schiphol kunnen komen, hebben per post thuis een uitnodiging ontvangen.

 85 tot 90 jarige patiënten hebben per post thuis een uitnodiging ontvangen.

 80 tot 85 jarige patiënten de uitnodiging gaat één dezer dagen de deur uit. LET OP: 80+ patiënten mogen nu al bellen met de GGD voor het maken van een afspraak, ook al hebben ze de uitnodiging nog niet! Er zijn genoeg plekken bij de GGD. Het telefoonnummer is 0800-7070 (alleen te gebruiken dus door 80+ jarige patiënten!).

Vervoer van ouderen Ouderen die zelf geen vervoer kunnen regelen, kunnen een beroep doen op de gemeente. De gemeente Haarlem heeft hier afspraken over gemaakt met verschillende vervoersaanbieders. Bel 14023.

 

 

Ik ben 60+ en ik woon thuis

U wordt zoveel mogelijk in het eerste kwartaal van 2021 gevaccineerd. Selectie van uw leeftijdsgroep gebeurt op basis van uw geboortedatum.

 

Ik ben tussen de 18 en 60 jaar, ik woon thuis en ik ontvang altijd een oproep voor de griepprik

Volgens de huidige planning wordt u vanaf de medio februari opgeroepen voor vaccinatie. De precieze datum en volgorde van oproepen is op dit moment nog niet bekend.

 

Ik ben tussen de 18 en 60 jaar, ik woon thuis en ik heb verder geen gezondheidsklachten

Volgens de huidige planning wordt u vanaf begin april opgeroepen voor vaccinatie. De precieze datum en volgorde van oproepen is op dit moment nog niet bekend.

 

Ik ben jonger dan 18 en ik woon thuis

Op dit moment is nog niet bekend wanneer kinderen onder de 18 jaar worden gevaccineerd.

 

Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl