Coronavaccinaties – Huisartsenpraktijk Te Slaa – Haarlem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Te Slaa
Korte Spaarne 31 2011 AJ
Haarlem

Coronavaccinaties

Coronavaccinaties in 2023

De coronavaccinatiecampagne gaat weer van start. Mensen van 60 jaar en ouder, mensen onder de 60 met een medische indicatie (de griepprik-groep), zwangeren én zorgverleners kunnen vanaf oktober tot eind december een coronavaccinatie halen bij de GGD. De GGD doet ook de vaccinaties aan huis. De huisarts heeft geen formele rol in dit proces.

60+

Alle inwoners van Nederland van 60 jaar en ouder krijgen een brief thuisgestuurd met de oproep om een afspraak te maken voor de coronavaccinatie.

Griepprikgroep onder de 60, huisgenoten van mensen met hoog risico en zwangeren

Deze groep krijgt geen brief thuis (omdat de GGD niet weet wie dit zijn). Deze mensen worden via een publiekscampagne opgeroepen om een afspraak te maken voor de coronavaccinatie. Dit kan vanaf half oktober. Voor zwangeren is de coronavaccinatie het hele jaar door beschikbaar.

Hoe maak je een afspraak voor de coronavaccinatie?

Patiënten/zorgverleners kunnen zelf een afspraak maken voor de coronavaccinatie via www.planjeprik.nl (hiervoor heb je een Digid nodig) of telefoonnummer 0800-7070.

Informatie voor patiënten

Patiënten en zorgverleners kunnen met vragen terecht op www.mijnvraagovercorona.nl . Hier staat informatie over voor wie de prik kan krijgen, hoe je een afspraak moet maken en informatie voor als iemand nog twijfelt.